dinsdag 4 april 2017

Pilz ondersteunt het onderzoek naar de auto van de toekomst

Pilz ondersteunt met zijn knowhow op het gebied van veiligheids- en automatiseringstechniek de onderzoeksactiviteiten van de onderzoekscampus ARENA2036.

ARENA staat voor Active Research Environment for the Next Generation of Automobiles. De onderzoekscampus ARENA2036 combineert het onderzoek en de ontwikkeling op het gebied van lichtgewicht constructies met innovatieve productietechnologieën. Het doel van de onderzoekscampus is het realiseren van nieuwe, resource-efficiënte en concurrerende productiemodellen en -systemen voor de auto van de toekomst. Dit moet uiterlijk in 2036, het jaar waarin het 150-jarig jubileum van de auto plaatsvindt, worden bereikt.



Als partner van de onderzoekscampus ondersteunt Pilz de ontwikkeling van cyberfysieke productiesystemen. Het is onze visie om samen met andere partners uit de industrie en onderzoekssector zo'n productiesysteem op te bouwen, in gebruik te nemen, te onderzoeken en geschikt te maken voor toepassing bij de echte productie.

De doelen van het onderzoeksproject:

  • volledige modularisering van de productie in cyberfysieke systemen (CPS)
  • drastische verlaging van de integratiekosten
  • opbouwende, nieuwe bedrijfsmodellen
  • validering van de aanpak van de flexibele productie in de praktijk
  • Pilz past bij de ontwikkeling van het productiesysteem zijn knowhow op het gebied van de modulaire, mechatronische installatie- en machinebouw in de veiligheids- en automatiseringstechniek toe.



Meer informatie:

Pilz en zijn engagement voor Industrie 4.0

Alles over het thema ARENA2036

Geen opmerkingen:

Een reactie posten