donderdag 25 augustus 2016

Modulaire installaties als antwoord op Industrie 4.0

De automatisering van de toekomst vraagt om oplossingen die besturingsintelligentie kunnen verdelen en die eenvoudig hanteerbaar zijn.

De modulaire installatiebouw wordt al meerdere jaren gezien als een sleutel tot meer flexibiliteit in de productie. Een totale installatie bestaat uit meerdere autonome machinemodules. Als het productieproces verandert of de productiviteit wordt verhoogd, kunnen een of meer modules worden vervangen of kunnen gelijke modules worden toegevoegd. Zo is een flexibele reactie op individuele klantwensen mogelijk!

Dientengevolge zijn modularisering en decentralisering twee van de belangrijkste succesfactoren op de weg naar de toekomst van de automatisering. Dat vraagt om oplossingen die besturingsintelligentie kunnen verdelen en die ervoor kunnen zorgen dat de vereiste netwerkverbinding van meerdere besturingen voor de gebruiker eenvoudig hanteerbaar is. Zo'n oplossing biedt Pilz met het automatiseringssysteem PSS 4000.

Verdeelde intelligente systemen – automatiseringssysteem PSS 4000

Terwijl bij de klassieke automatisering één centrale besturing de machine of installatie bewaakt en alle signalen verwerkt, maakt het automatiseringssysteem PSS 4000 een consequente verdeling van besturingsfuncties mogelijk. Doel van het automatiseringssysteem PSS 4000 is om de decentralisering van besturingsfuncties te vereenvoudigen en het beheer desondanks overzichtelijk te houden.
Besturingsfuncties kunnen in de afzonderlijke mechatronische modules “binnenwandelen”. Zo kunnen machines en installaties worden onderverdeeld in overzichtelijke, zelfstandig werkende modules. Volgens hetzelfde principe kunnen ook besturingsprogramma's en visualisering tot in de kleinste eenheid worden opgesplitst. Dankzij de uniforme opbouw kunnen machine-elementen en -modules alsook gegevens op die manier eenvoudig opnieuw worden gebruikt.

Uw verdeelde automatiseringsproject voor veiligheid en automatisering programmeert u met de software PAS4000. Zo is een eenvoudig, uniform gebruik binnen het totale project mogelijk! Dit betekent minder foutbronnen en kortere engineeringtijden.


Meer informatie:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten