maandag 25 april 2016

Nieuwe producten en oplossingen op de Hannover Messe

Van wereldpremières tot thema's van de toekomst: Kom nu al meer te weten over onze nieuwe producten in 2016.

Onder het motto “Wij automatiseren. Veilig” laten wij u in Hannover onze nieuwe producten, branche-oplossingen en diensten op het gebied van veiligheid en automatisering zien. Daarmee automatiseert u uw machines en installaties nog productiever en goedkoper - en volkomen veilig.

Nieuwe producten op de Hannover Messe

Op de beursstand van Pilz wordt een wereldpremière gelanceerd: De nieuwe PSENopt II-lichtroosters maken als eerste type 3-lichtrooster het gebruik bij toepassingen van veiligheidsklasse PL d conform IEC/(N)EN 61496 mogelijk. Sinds de norm in mei 2015 is gewijzigd, moesten gebruikers namelijk uitwijken naar type 4 om aan PL d te voldoen. Dit leidt in de praktijk tot hogere kosten, terwijl type 4 helemaal niet nodig is. PSENopt II-lichtroosters dichten daarmee de leemte in de norm en garanderen een economische en aangepaste oplossing.

Verder presenteren wij het nieuwe en veilige PSENmlock-heksysteem. Dit biedt in een en hetzelfde systeem veilige vergrendeling en afsluiting met het oog op de bescherming van personen en processen op de maximale veiligheidsklasse PL e.



Nieuw is ook de Safety Device Diagnostics. Daarmee kunnen gegevens eenvoudig en ook op grotere afstand worden opgevraagd en kunnen reparatie- en onderhoudswerkzaamheden en stilstandtijden worden teruggebracht.

Niet alleen op het gebied van sensoren zorgt een goed overzicht voor een betere beschikbaarheid. In Hannover presenteert Pilz de nieuwe PMI 6 Control-bedieningsterminal uit de PMI-productenreeks, dat is uitgerust met een Soft SPS.

Robotics en Industrie 4.0 – Beleef de thema's van de toekomst live

Naast nieuwe producten stelt Pilz op de beurs met een livedemonstratie van samenwerking tussen mens en robot, zoals bijvoorbeeld de Robokicker en Industrie 4.0, belangrijke thema's van de toekomst centraal. Overtuig uzelf hoe de veilige samenwerking tussen mens en robot ook zonder omheining kan worden gerealiseerd. Ervaar ook hoe u nu al voor uw productie uw voordeel kunt doen met Industrie 4.0.

Sportieve uitdaging: Speel tegen onze Robokicker!  

Ook het Europees Kampioenschap voetbal in juni werpt zijn schaduw vooruit. Iedereen die het opneemt tegen onze volautomatische Robokicker ontvangt een EK-planner. De Kicker wordt bestuurd met de bewezen veilige PMC-aandrijftechniek. Het configureerbare PNOZmulti 2-besturingssysteem zorgt voor de veiligheid van het lichtrooster.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan langs bij onze beursstand in hal 9, stand D17. Wij verheugen ons op uw bezoek!

Meer informatie:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten