dinsdag 10 november 2015

Veilige testbanken bij Schüco

Pilz beveiligt combinatietestbanken met een totaaloplossing van sensoren, besturings- en aandrijftechniek.
De onderneming Schüco is marktleider op het gebied van innovatieve gebouwenfacades met internationale competentie in ramen, deuren, gevels en zonweringsoplossingen. Voordat de producten de hoofdvestiging in Bielefeld mogen verlaten, worden ze uitgebreid getest op een correcte functionaliteit en belastbaarheid volgens DIN EN 13126-8.

De eis van Schüco was het ontwikkelen van veilige teststations, die geen beperkingen qua flexibiliteit en productiviteit toelaten. Opdat niet alleen de ramen, maar in het kader van de testprocedure ook de betrokken bedieners veilig zijn, werd bij Schüco gekozen voor automatiserings- en veiligheidsoplossingen van Pilz.


Totaaloplossing voor veilige teststations

De totaaloplossing, bestaande uit sensoren (heksysteem PSENslock), besturingstechniek (configureerbaar besturingssysteem PNOZmulti)  en aandrijftechniek (servoversterker PMCprotego D met veiligheidskaart PMCprotego S en servomotor PMCtendo) voldoet aan alle eisen van de marktleider.

"De complete installatie is een transparante en overtuigende systeemoplossing, veiligheidsoplossingen van Pilz zullen ook in de toekomst beslist door ons worden ingezet" – uit dit statement van Michael Kaumkötter, hoofd Service en Onderhoud bij Schüco Alu Competence, kan een verdere gemeenschappelijke toekomst worden afgeleid.

Lees meer over deze toepassing en het samenspel van onze verschillende componenten en systemen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten