donderdag 23 april 2015

Nieuw logo: "All in One" in de automatisering

Op de Hannover Messe (in Duitsland) introduceert Pilz zijn nieuwe logo.
Het automatiseringsbedrijf Pilz vernieuwt zijn merkidentiteit. Met het nieuwe logo wil Pilz nu ook visueel zijn positionering als aanbieder van complete oplossingen voor veiligheid en automatisering onderstrepen.

Complete automatiseringsoplossingen met de kerncompetentie veiligheid

"Pilz is een sterk merk in de industrie. Het staat voor innovatie, klantgerichtheid en complete automatiseringsoplossingen. Wij zijn succesvol als ambassadeur van de veiligheid – maar Pilz komt uit de automatiseringstechniek! Het nieuwe logo moet zichtbaar maken dat wij complete automatiseringsoplossingen met de kerncompetentie veiligheid aanbieden", aldus Renate Pilz, bestuursvoorzitter van Pilz GmbH & Co. KG. 

Pionier op het gebied van besturingstechniek

Het nieuwe logo vervangt na 26 jaar het huidige logo. Het bevat traditionele vormgevingselementen uit de jaren 60 en 70, zoals bijvoorbeeld de versaliën.
Destijds bracht Pilz in Duitsland het eerste vrij programmeerbare besturingssysteem, de PC4K, op de markt. Eind jaren 70 volgde met PITRONIK P8 een van de eerste Duitsegeheugenprogrammeerbare besturingen (PLC) ooit.
In 1987 luidde Pilz met de veiligheidsrelais PNOZ (Pilz Not-Aus-Zwangsgeführt = Pilz noodstop-mechanisch gedwongen) het tijdperk van de veilige automatiseringstechniek bij Pilz in.

Samensmelting van veiligheids- en automatiseringsfuncties

Tegenwoordig smelten veiligheids- en automatiseringsfuncties bij Pilz samen tot één oplossing: "All in One". Een voorbeeld hiervan is het automatiseringssysteem PSS 4000. Een decentraal besturingssysteem met een centrale blik dat aan de eisen voor Industrie 4.0 voldoet.
 

Meer informatie:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten