dinsdag 18 maart 2014

Met LOTO uw veiligheid verhogen

Moderniseer uw systemen om gevaarlijke energieën te kunnen besturen en scheiden.

Lock Out Tag Out (LOTO)-programma's worden al snel tot "Best Practice"-aanzet als het gaat om het scheiden en besturen van gevaarlijke energieën. Lock Out Tag Out is de systematische scheiding van machines alsmede de beveiliging tegen een herstart. Tot het LOTO-systeem behoren bovendien de ontwikkeling van procedures voor het scheiden van machines in het kader van specifieke taakstellingen alsmede de training van machineoperators.


Combinatie van op afstand bestuurde energiescheidingsinrichtingen met Lock Out Tag Out

Bij grote productie-installaties kan het invoeren van een systeem voor een op afstand bestuurde energiescheiding de veiligheid en eenvoud van een LOTO-systeem verhogen. Door de combinatie van beide systemen is een effectieve bewaking en besturing op afstand van een groot aantal scheidingspunten mogelijk. Tot de voordelen behoren de vereenvoudiging van de procedures en dat er slechts één blokkeerinrichting is, waarbij een vergrendeling meerdere apparaten bestuurt.

Eén norm regelt nu de energiescheidingsinrichting
Tot aan de publicatie van UL6420 bestond er geen norm voor inrichtingen die werden gebruikt voor een systeemscheiding en die als afzonderlijk apparaat werden beschouwd. Deze norm is door ANSI, het American National Standards Institute, vrijgegeven. Nu kunnen energiescheidingsinrichtingen met inachtneming van een norm worden geconstrueerd.

Laat deskundige veiligheidsingenieurs uw energiescheidingsoplossingen op maat plannen en realiseren
De experts op het gebied van machineveiligheid van Pilz kunnen uw energiescheidingsinrichtingen plannen en realiseren. Hierdoor helpen ze u de meest veilige werkomstandigheden voor uw bedienend personeel te waarborgen. Wij bij Pilz werken nauw samen met onze klanten om hun wensen te begrijpen en tijd- en kostenbesparende oplossingen op maat uit te werken.

Meer informatie:
Lock Out Tag Out
Systeemimplementatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten