donderdag 19 september 2013

Manipulatie van veiligheidsvoorzieningen voorkomen

De norm EN ISO 14119 schept duidelijkheid bij de voorschriften voor het inbouwen van veiligheidsvoorzieningen en zorgt voor een betrouwbare manipulatiebeveiliging.

De nu als definitief ontwerp beschikbare nieuwe norm EN ISO 14119 "Veiligheid van machines – Blokkeerinrichtingen gekoppeld aan afschermingen" bevat nieuwe classificaties, bijv. voor vergrendelingsschakelaars. Systeemnaloop en de invloed op de veiligheidsafstanden worden eveneens nader toegelicht. De nieuwe norm geldt wereldwijd en vervangt de tot nu toe geldende norm EN 1088, die uitsluitend gold voor Europa.

Omzeilen van veiligheidsvoorzieningen voorkomen

Door het vroegtijdig toepassen van de norm kunnen constructeurs van machines en gebruikers profiteren van productveiligheids- en concurrentievoordelen. Het in acht nemen van de eisen van de norm EN ISO 14119 garandeert conformiteit en draagt ertoe bij dat veiligheidsvoorzieningen en de blokkeerinrichtingen hiervan niet kunnen worden omzeild.

Het veiligheidsconcept van Pilz

Pilz heeft in het kader van de levenscyclus van de machine een "veiligheidsconcept" ontwikkeld dat een uitgebreide, praktische aanzet biedt voor machineveiligheid. Op basis van de resultaten van de risicobeoordeling presenteren wij oplossingen die de veiligheid van installaties middels mechanische, technische en organisatorische maatregelen volgens de meest recente stand der techniek waarborgen.
In nauwe samenwerking met onze klanten maken wij gebruik van de "meest intelligente" oplossingen op de meest voordelige wijze, zodat het omzeilen van veiligheidsvoorzieningen wordt voorkomen en de veiligheid en productiviteit zijn gewaarborgd.

Meer informatie:
Veiligheidsconcept

Geen opmerkingen:

Een reactie posten