dinsdag 3 september 2013

Certificatie voor machineveiligheid

Hoe u ervoor zorgt dat uw vakmensen beschikken over competentie inzake veiligheid, om arbeidsbescherming te garanderen.

Veiligheidsexperts hebben vakspecifieke knowhow nodig om de rechtsvoorschriften inzake machineveiligheid in alle opzichten te begrijpen en te implementeren. Alleen dan kunnen ze garanderen dat de juiste maatregelen voor machineveiligheid zijn getroffen. Met de aanvullende training CMSE (Certified Machinery Safety Expert) verwerven uw medewerkers competentie inzake veiligheid, om ongevallen op de werkplek te reduceren.

Onderzoeken naar ongevallen brengen veiligheidsproblemen aan het licht

Regelmatig worden bij onderzoeken naar ongevallen diverse veiligheidsproblemen bij machines resp. installaties ontdekt. Deze treden in alle fasen van de levenscyclus op: specificatie, constructie, productie, bedrijf, verandering, onderhoud enz. De reden hiervoor is de gebrekkige kennis op het gebied van veiligheid en ongevallenpreventie. Het onderwerp arbeidsbescherming wordt zelden behandeld in opleidingen voor machinebouw en elektrotechniek, zodat ingenieurs enkel door middel van hun ervaring veiligheid moeten "aanleren", wat een gevaarlijke methode is.

Aanvullende training inzake machineveiligheid om kennis uit te breiden
Proactieve ondernemingen eisen een aanvullende training en verdere certificaties voor medewerkers om veiligheidsproblemen tijdens het bedrijf te reduceren. Ook vanwege deze behoefte heeft Pilz CMSE (Certified Machinery Safety Expert) ontwikkeld: een training die een duurzaam en volledig overzicht op het gebied van machineveiligheid biedt. Hierbij wordt rekening gehouden met de momenteel geldende wetgeving, waarbij de training van toepassing is op de complete levenscyclus van de machine.

Voordelen dankzij goed getrainde medewerkers
Dankzij experts ter plaatse bereiken ondernemingen een extra mate van conformiteit resp. veiligheid en voldoen zo aan de eisen aan gezondheid en veiligheid op de werkplek. Dit brengt belangrijke voordelen met zich mee:
  • Werkgevers kunnen er zeker van zijn dat installaties, machines en prestaties voldoen aan de wettelijke voorschriften en dat de waarschijnlijkheid van ongevallen gereduceerd wordt.
  • Minder outsourcing van veiligheidsdiensten zorgt voor kostenbesparingen.
  • Dankzij een "intelligentere" realisatie van veiligheidsoplossingen kunnen productiviteitsstijgingen worden behaald.

Lees nu direct meer over de inhoud van de diverse seminars!

Meer informatie:
Ceritified Machinery Safety Expert CMSE

Trainingen voor machineveiligheid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten