dinsdag 3 september 2013

Brandbeveiligingsinstallaties veilig bewaken

Automatiseringssysteem PSS 4000 bewaakt brandbeveiligingsinstallatie in het Hackesches Quartier in Berlijn.

Bij openbare gebouwen stelt de wetgever hoe eisen aan de veiligheid: brandbeveiligingsinstallaties moeten in noodgevallen volautomatisch passende maatregelen in gang zetten die de brandhaard ruimtelijk omgrenzen en voor een snelle rookverwijdering en veilige vluchtroutes zorgen.
In het Hackesches Quartier in Berlijn is daarom met het oog op brandbeveiliging gekozen voor het industrieel beproefde automatiseringssysteem PSS 4000 voor veiligheids- en standaardtaken! Dit systeem waakt over het betrouwbare verloop van de in gang gezette rookverwijderingsconcepten en brengt eventueel alternatieve scenario's op gang.

PSS 4000 garandeert een veilige en betrouwbare brandbeveiliging
In de twee gebouwen van het Hackesches Quartier worden 20 besturingen PSSuniversal PLC ingezet die zorgen voor de bewaking en besturing van het brandalarmsysteem. Deze zijn verbonden via de netwerk-switches PSSnet.

Door PSS 4000 bewaakte functies

De brandveiligheidtechnische installatie bewaakt de signalen van de handmatig te bedienen knoppen en schakelaars van brandalarmtableaus, de signalen van bepaalde sensoren, de aansturing van de rookverwijderingskleppen, rookalarm- en rookbeveiligings-drukinstallaties alsmede de eindstanden van de brandveiligheids- en rookverwijderingskleppen. Alleen al daarvan zijn in het Hackesches Quartier zo'n 2.000 in gebruik: Met open- en dichtmeldingen alsmede de overschakeling naar scenario's zijn deze in het automatiseringssysteem PSS 4000 met tot wel 40.000 instructies verwerkt en geprogrammeerd.

Betrouwbare onzichtbare bewaker

Voor de bezoekers en gebruikers van het Hackesches Quartier blijft PSS 4000 een onzichtbaar systeem, dat in hopelijk nooit voorkomende noodgevallen zijn taak betrouwbaar vervult en garant staat voor een feilloze brandbeveiliging.

Meer informatie:
Automatiseringssysteem PSS 4000

Verdere toepassingen PSS 4000

Geen opmerkingen:

Een reactie posten