dinsdag 23 juli 2013

Bruggen veilig en efficiënt beveiligen

Het automatiseringssysteem PSS 4000 zorgt voor een veilige bewaking van positie en snelheid bij een van de grootste hefbruggen van Europa.
 
De Pont de Recouvrance in het West-Franse Brest behoort tot de grootste hefbruggen van Europa. In het kader van een mechanische en technische modernisering werd het automatiseringssysteem PSS 4000 in combinatie met het real time-Ethernet SafetyNET p toegepast.

Real time-overdracht als doorslaggevende eigenschap

Een beslissend criterium voor het gebruik van het automatiseringssysteem PSS 4000 was behalve de veilige overdracht van alle relevante positiegegevens van het hefveld ook de mogelijkheid om deze gegevens in real time te verwerken. Diverse hard- en softwarecomponenten zorgen hierbij voor de bewaking van de verschillende signalen. Via SafetyNET p communiceren de bruguiteinden met elkaar, zodat het eenzijdig heffen van de brug kan worden uitgesloten.

Flexibele automatiseringssystemen zoals PSS 4000 maken hiermee een veilige en efficiënte renovatie mogelijk en zijn geschikt voor de aanpassing van installaties aan nieuwe uitdagingen

Meer informatie:
automatiseringssysteem PSS 4000
Toepassing brugbeveiliging
Verdere toepassingen PSS 4000

Geen opmerkingen:

Een reactie posten