dinsdag 23 april 2013

Pilz: Ecologisch en veilig!

Steeds vaker investeren gevestigde ondernemingen in de duurzaamheid van hun producten en diensten en in sociaal verantwoord ondernemen. Hierdoor ontstaat ook voor talrijke fabrikanten van machines en installaties een gegronde interesse om hun prestaties op het gebied van energie-efficiëntie en machineveiligheid verder te verbeteren. 

Energie-efficiëntie en machineveiligheid zijn niet strijdig met elkaar

Technische oplossingen voor de optimalisatie van veiligheid en energie-efficiëntie leiden meestal ook tot een verbetering van de rentabiliteit van machines en installaties. Zo kunnen besparingen bij de constructie en realisatie en bij de inachtneming van de valideringskosten worden gerealiseerd.

Wezenlijke wijzigingen van machines - CE-certificatie

De optimalisatie van machines en installaties resulteert in veel gevallen ook in een wezenlijke wijziging. Hierbij dient er rekening mee te worden gehouden dat volgens de geldende voorschriften van Machinerichtlijn 2006/42/EC een wezenlijke wijziging aan een machine of installatie ertoe kan leiden dat een nieuwe CE-certificatie noodzakelijk is.

Maak gebruik van ondersteuning!

Pilz staat u als dienstverlener op het gebied van veiligheid graag bij om de machineveiligheid en energie-efficiëntie van uw machines en installaties te optimaliseren en daarmee een bijdrage te leveren aan het bereiken van uw doelen op het gebied van duurzaamheid en sociaal verantwoord ondernemen.

Onze services op het gebied van machineveiligheid:

§  risicobeoordeling
§  veiligheidsconcept
§  veiligheidsdesign
§  CE-certificatie (begeleiding van het proces bij de wezenlijke wijziging van een machine en bij retrofit)

Meer informatie:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten