donderdag 14 februari 2013

Lock Out Tag Out

Waarom mondiaal opererende bedrijven zich in toenemende mate aan Amerikaanse richtlijnen houden en wat deze richtlijnen met zich meebrengen.
 
In Noord-Amerika is het al ruim 20 jaar gebruikelijk om Lock Out Tag Out-programma's voor afzonderlijke machines te gebruiken. Ook Europese bedrijven hebben LOTO-procedures, waarvan het belangrijkste element het uitrusten van machines met herstartblokkeringen is, in hun installaties toegepast. De toepassing vond echter alleen ad hoc plaats en was niet op een uitgebreid LOTO-programma gebaseerd. Vaak worden daarbij documenten met algemene richtlijnen opgesteld die voor alle installaties gelden. Tot voor kort bestond er echter onduidelijkheid over de toepassing van eenvoudige, maar effectieve en machinespecifieke procedures.

Waarom gebruiken mondiaal opererende bedrijven Amerikaanse richtlijnen?
Veel multinationals met een hoofdkantoor in de VS hebben fabrieken in Europa. Vaak voldoen ze zelfs buiten de VS in alle fabrieken aan dezelfde bedrijfseisen. Hierdoor wordt van de Europese fabrieken verlangd dat ze een LOTO-programma implementeren dat aan de Amerikaanse norm 21 CFR 1910.147 voldoet.

Europese en mondiaal opererende bedrijven zijn volgens de desbetreffende nationale wetgeving verplicht om de veiligheid te garanderen van de mensen die onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Een eenduidig LOTO-programma volgens 21 CFR 1910.147 maakt het voor de bedrijven mogelijk om dit te bereiken. Bestaande prescriptieve methoden kunnen helpen om tijd en moeite bij het opstellen van een LOTO-programma te besparen.

Volgens de Amerikaanse norm 21 CFR 1910.147 moet een bedrijf minimaal aan de volgende eisen voldoen:
1. Ontwikkelen van een LOTO-totaalstrategie
2. Opstellen van een lijst met de machines die een LOTO-procedure nodig hebben.
3. Garanderen dat de volledige noodzakelijke uitrusting voor het blokkeren en markeren van een machine beschikbaar is
4. Ontwikkelen van een LOTO-procedure voor de gemarkeerde machines
5. Het personeel instrueren en scholen in het herkennen van gevaarlijke energie en in LOTO-procedures

Wereldwijd team van veiligheidsexperts
Het wereldwijde team van Pilz ondersteunt u bij de invoering van een LOTO-programma. Wij ontwikkelen machinespecifieke procedures die bij uw installatie kunnen worden toegepast. Dit is een voordelige manier om te garanderen dat de medewerkers beschikken over de informatie die ze nodig hebben om gevaarlijke energie eenvoudig, veilig en effectief onder controle te houden.

Meer informatie:
Lock Out Tag Out

Geen opmerkingen:

Een reactie posten