donderdag 3 januari 2013

Veilig oversteken

Moderne veiligheidstechniek van Pilz bewaakt waarschuwingssystemen voor spoorwegovergangen.
 
Een nieuw optisch waarschuwingssysteem van seininrichtingen en lichtstroken helpt de veiligheid van voetgangers bij spoorwegovergangen in de stad te verhogen. Daar waar het ongevallenrisico het grootst is, wordt Pilz-technologie toegepast – in dit geval het configureerbare besturingssysteem PNOZmulti.

Spoorwegovergangen vormen een groot risico
Ongevallen bij spoorwegovergangen in de stad en bij haltes ontstaan vooral wanneer verkeersdeelnemers niet opletten, resp. waarschuwingssignalen van verkeerslichten over het hoofd zien vanwege duisternis of omdat ze naar de grond kijken. probitron GmbH heeft een waarschuwingssysteem in combinatie met geschikte veiligheidstechniek ontwikkeld waarmee het ongevallenrisico aanzienlijk wordt verminderd.

Configureerbaar besturingssysteem PNOZmulti bewaakt waarschuwingssysteem
Het waarschuwingssysteem wijst met lichtstroken op de grond bij de overgangen op gevaren: Nadert er een trein, dan licht de lichtstrook op. Om de betrouwbaarheid van het waarschuwingssysteem te kunnen garanderen, moet vooral de functie van de lichtstroken op de grond permanent failsafe worden bewaakt. Hiervoor en voor de aansluiting op de besturing van de seininrichting wordt ons vrij configureerbare besturingssysteem PNOZmulti   toegepast.

Permanente beschikbaarheid van het optische waarschuwingssysteem gegarandeerd
De redundante opbouw van het besturingssysteem en de comfortabele diagnose- en besturingsinformatie zorgen voor een veilig bedrijf van het optische waarschuwingssysteem. Daarbij is de centrale besturingseenheid van de seininrichting aan het configureerbare PNOZmulti gekoppeld, waardoor deze direct op storingen of een uitval van componenten van het waarschuwingssysteem of waarschuwingslichten kan reageren.

Meer informatie:


configureerbare besturingssystemen PNOZmulti

Geen opmerkingen:

Een reactie posten