donderdag 3 januari 2013

Toepassing van de normen EN 62061 en EN ISO 13849-1

Download nu de geactualiseerde brochure “Veiligheid van machines“ van het ZVEI.
 
Bent u machinefabrikant, systeemintegrator of bouwt u machines om? Het ZVEI (Zentralverband der Elektrotechnischen Industrie, Duitsland) heeft in de brochure "Veiligheid van machines" voor u op een rijtje gezet waar u voortaan rekening mee moet houden bij de functionele veiligheid. De geactualiseerde versie kan nu in de talen Duits, Engels, Spaans, Frans en Italiaans gedownload worden en heeft internationale relevantie.

Toelichtingen bij de toepassing van de normen EN 62061 en EN ISO 13849-1

In de 19 pagina's tellende brochure wordt beschreven hoe de normen EN 62061 en EN ISO 13849-1 dienen te worden toegepast en hoe er met de overgang van EN 954-1 naar EN ISO 13849 en EN 62061 dient te worden omgegaan. Het doel van deze leidraad is om machinefabrikanten een compacte, objectieve en vooral neutrale informatiebron over de inhoud, noodzaak en omgang met de veranderde normen te bieden.

Uitgegeven door het ZVEI (Zentralverband der Elektrotechnischen Industrie)
De brochure wordt door het Duitse ZVEI uitgegeven. Pilz is al jarenlang lid van deze vereniging en werkt actief mee in veel werkgroepen ervan. De werkgroep TaSI (technische commissie veiligheidssystemen in de automatisering) is verantwoordelijk voor de inhoud. Pilz levert de voorzitter van deze werkgroep.

Meer informatie:
De brochure "Veiligheid van machines" van het ZVEI downloaden (PDF)(toelichtingen bij de toepassing van de normen EN 62061 en EN ISO 13849-1 editie II)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten