dinsdag 22 januari 2013

Pilz ook voor preventief en correctief onderhoud machine of installatie

Om de potentiële stilstand van machines of installaties tot een minimum te beperken kan Pilz het object inspecteren en doen wij daar waar wenselijk voorstellen voor het verbeteren van de diagnose en de beschikbaarheid van het systeem. 

Immers uit het Arbobesluit komt naar voren dat je een object moet keuren. art. 7.4a, derde lid

Regelmatige keuren op deugdelijkheid
De keuring (art. 7.4a, derde lid) voor opsporing van slijtage, veroudering of verslechtering moet periodiek plaats te vinden. Met zo'n terugkerende keuring en de eventuele beproevingstest kan worden nagegaan of er voldoende onderhoud wordt gepleegd, zodat gevaarlijke situaties voorkomen kunnen worden.


Hoe vaak gekeurd moet worden, hangt af van het soort arbeidsmiddel en de intensiteit van gebruik. Regelmatig keuren waarborgt de deugdelijkheid van het arbeidsmiddel en de goede staat daarvan. In de toelichting van het Arbobesluit is minimaal één keuring per jaar als richtsnoer gegeven. Het is raadzaam om de uitkomsten van de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), die in het kader van het Arbobeleid wordt gemaakt, te betrekken bij het bepalen van de keuringsfrequentie voor elk arbeidsmiddel dat in gebruik is.
Heeft u vragen of  wilt u aanvullende informatie dan adviseren wij u om contact op te nemen met Pilz via het telefoonnummer 0347 320 477 of info@pilz.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten