dinsdag 27 november 2012

Het origineel is jarig!

Tien jaar configureerbare besturingssystemen PNOZmulti – en het succesverhaal gaat door.
 
In november 2002 werd PNOZmulti op de sps ipc drives, de toonaangevende vakbeurs voor automatisering, voor het eerst aan de buitenwereld gepresenteerd. Met de nieuw gecreëerde apparaatcategorie "Configureerbare besturingssystemen" overbrugde Pilz destijds het hiaat tussen klassieke veiligheidsrelais en programmeerbare besturingssystemen. Tegenwoordig is het configureerbare besturingssysteem het meest toegepaste veiligheidssysteem ter wereld. Op de sps ipc drives 2012 in Nürnberg zet Pilz het succesverhaal voort - met de nieuwe PNOZmulti 2.

Toepassing voor het bewaken van meerdere veiligheidsfuncties
PNOZmulti wordt met name toegepast wanneer meerdere veiligheidsfuncties van een machine moeten worden bewaakt. Het systeem is multifunctioneel, vrij configureerbaar en toegesneden op uiteenlopende sectoren van de installatie- en machinebouw. Met het besturingssysteem kunnen veiligheidsfuncties als noodstop, hekken, lichtschermen, tweehandenbediening en nog veel meer functies worden bewaakt. Bovendien kan PNOZmulti standaardbesturingsfuncties overnemen.

Presentatie PNOZmulti 2 op de sps ipc drives
Op de sps ipc drives 2012 introduceert Pilz met de nieuwe basismodule PNOZ m B0 de volgende generatie configureerbare besturingssystemen. Net als tien jaar geleden is ook bij de nieuwe PNOZ m B0 gebruikersvriendelijkheid een centraal productkenmerk: de nieuwe basismodule is slechts 45 mm breed. 20 veilige ingangen, waarvan acht als standaarduitgangen kunnen worden geconfigureerd, alsmede een verlicht display helpen tijd te besparen bij de configuratie en diagnose en engineeringkosten te beperken. PNOZ m B0 bereikt PL e en SIL CL 3 en is vanaf drie veiligheidsfuncties effectief.

Nieuwe ingangs-/ uitgangsmodule PNOZ
Bovendien presenteren wij in Nürnberg ook de nieuwe ingangs-/ uitgangsmodule PNOZ m EF 8DI4DO, waarbij voor het eerst zowel 8 veilige ingangen als 4 veilige halfgeleideruitgangen (PL e, SIL CL 3) in één module beschikbaar worden gesteld - op een breedte van slechts 22,5 mm. De uitbreidingsmodule kan met de PNOZmulti Configurator vanaf versie 9 worden geconfigureerd.

Nieuwe versie PNOZmulti Configurator
Vanaf versie 9 van de PNOZmulti Configurator kan ook de PNOZmulti 2 met de softwaretool worden geconfigureerd. De nieuwe softwareversie is op sps ipc drives  als DVD verkrijgbaar. U kunt deze ook gratis downloaden (na registratie).

Meer informatie:
besturingssysteem PNOZmulti 2 basismodule PNOZ m B0
ingangs-/uitgangsmodule PNOZ m EF 8DI4DO
PNOZmulti Configurator-versie
Mensch und Automation
veiligheidsrelais en veiligheidsschakelapparatuur
kleine besturing PNOZmulti
sps ipc drives

Geen opmerkingen:

Een reactie posten