zondag 1 november 2009

Tegemoetkoming in kosten trainingen Pilz via OTIB

De nieuwe regeling van het Europees Sociaal Fonds (ESF2-regeling) biedt mogelijkheden voor de subsidiëring van scholing van medewerkers in de elektrotechnische industrie. Belangrijkste voorwaarde van deze ESF-subsidiëring is dat het niveau van de te subsidiëren opleidingen maximaal MBO4 mag zijn. Deze regeling heeft een looptijd van 2007 tot en met 2013.

Nieuw aanvraagtijdvak: februari 2010
In februari 2010 stelt OTIB de bij haar aangesloten bedrijven weer in de gelegenheid om ESF-aanvragen in te dienen. Het is nog niet bekend wat het totale budget voor het aanvraagtijdvak van februari 2010 zal zijn. Daarmee is tevens nog onbekend wat het maximale budget voor OTIB zal zijn. Zodra hierover meer bekend is zal dit gepubliceerd worden.

Wijzigingen in de ESF-regeling
De ESF-regeling is met ingang van 1 januari 2009 gewijzigd. Voor een uitgebreide toelichting en de integrale regeling kunt u terecht op www.agentschapszw.nl. Daarnaast kunt u ook contact opnemen met het OTIB ESF-bureau.
Verder zijn er allerlei ontwikkelingen gaande met betrekking tot de ESF-regelgeving. Voor het samenstellen van uw bedrijfsaanvraag is het belangrijk dat die aanvraag voldoet aan de meest actuele voorwaarden.
Indien u plannen heeft tot het indienen van een bedrijfsaanvraag adviseren wij u dan ook om tijdig contact op te nemen met het ESF-bureau van OTIB. Zij kunnen u informeren over de meest recente ESF-regelgeving. Tevens kunnen zij u t.z.t. melden wat het budget is wat in februari 2010 voor OTIB beschikbaar is en hoe uw aanvraag hierbinnen past. Omdat OTIB tijd nodig heeft om uw aanvraag te beoordelen dient uw aanvraag uiterlijk 10 januari 2010 compleet binnen te zijn.

Subsidiepercentage
Tot nu toe bedroeg de ESF subsidie 40%. Vanaf 1 januari 2009 wordt er gewerkt met een flexibel subsidiepercentage. Dit bestaat uit een vast deel van 40% en maximaal 5% bonus als u bepaalde doelstellingen realiseert. Deze doelstellingen komen overeen met de criteria waarop voorheen de ranking werd gebaseerd (denk aan scholing van mensen jonger dan 24 en ouder dan 45).

Formulieren

  • Download hier het werkgeversformulier
  • Download hier het werknemerformulier
  • Download hier de presentielijst individueel
  • Download hier de presentielijst klassikaal
Meer informatie
Neem contact op met Robert Romijn bij Pilz  via e-mailadres: r.romijn@pilz.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten